Bouw nieuwe La Réserve in Knokke kan beginnen

In de loop van volgende week beginnen de eerste graafwerken voor de bouw van het nieuwe hotel op de plaats van het oude tophotel La Réserve in Knokke. Het hotel zelf zal klaar zijn tegen 2010, de eerste van 150 peperdure appartementen een jaar nadien.

KNOKKE-HEIST – Nu de bouwvergunning binnen is, kan de bouw van het nieuwe hotel La Réserve in Knokke beginnen, op de plek waar een paar maanden geleden de oude gebouwen van het vermaarde hotel tegen de vlakte gingen.

‘Volgende week beginnen de graafwerken voor de ondergrondse parkeergarage’, zegt Martine Van Thillo, die samen met haar man Eddy Walraevens het hotel uitbaat. ‘Die parkeergarage zal 560 parkeerplaatsen tellen. Zodra die garage is uitgegraven, kan dan de bouw van het hotel beginnen’.

Tegen Pasen 2010 moet het nieuwe luxehotel klaar zijn. ‘Er wordt begonnen met het hotel’, zegt Van Thillo. ‘Tegelijkertijd worden ook de 150 appartementen gebouwd die aan de twee zijden van het hotel zullen komen.’

Die appartementen zijn peperduur, maar ze verkopen als zoete broodjes. 50 van de 71 flats uit de eerste fase zijn nu al gereserveerd. Het gaat om enorme appartementen (met oppervlaktes tussen de 150 en 250 vierkante meter), die allemaal minstens drie slaapkamers en drie badkamers zullen tellen. Van de appartementen die nog beschikbaar zijn, kost het goedkoopste liefst 950.000 euro. De duurste exemplaren, duplex-appartementen met een oppervlakte van 250 vierkante meter, gaan tot 2,2 miljoen euro.

Pas wanneer er effectief wordt gebouwd, worden de appartementen ook echt verkocht, maar de projectontwikkelaar La Réserve Promotions verwacht niet dat veel geïnteresseerden hun reservatie ongedaan zullen maken. ‘De vraag is zeer groot. Het gaat uiteraard om luxueus ingerichte appartementen met een topligging in Knokke. En de combinatie met de hotelservice van La Réserve, maakt dit project echt uniek in Beligë.’

Wie in zijn appartement verblijft, zal namelijk ook van alle faciliteiten van het nieuwe luxehotel gebruik kunnen maken. Een traiteurdienst, kamermeisjes die uw bed opmaken, een poetsdienst, gebruik van het zwembad, de fitness en de spa van het hotel: het kan allemaal. Voor een meerprijs, welteverstaan.

‘Toch schrikken de prijzen de klanten niet af’, klinkt het bij La Réserve Promotions. ‘Enkele klanten kopen zelfs twee appartementen, om er dan één, nog groter geheel van te maken’.

De appartementen van de eerste fase moeten in 2011 klaar zijn, het hotel wil openen rond Pasen 2010. Het volledige project (het hotel en alle 150 appartementen) moet klaar zijn tegen 2013.

Wie een kijkje wil gaan nemen naar de maquette en de plannen, kan terecht in het kantoor op de terreinen van La Réserve in de Elizabetlaan te Knokke.

Online www.lareserve-residence.be