Dit wordt de nieuwste attractie van Knokke

Burgemeester Leopold Lippens van Knokke tovert een nieuw kunstje uit zijn hoed: een gigantisch, glazen bouwsel naar het model van de bolhoeden van kunstenaar René Magritte.

Het glazen bouwsel moet de status van het Albertplein als Place m'as-tu vu in ere herstellen. Om het Albertplein wat meer cachet te geven, moet daar binnen dit en twee jaar een gigantische bolhoed verschijnen. Geïnspireerd op de bekende schilderijen van René Magritte, al wil Burgemeester Leopold Lippens dat niet met zoveel woorden hebben gezegd. 'Magritte heeft inderdaad impact gehad op Knokke-Heist, maar dit heeft niets met hem te maken. We willen in de eerste plaats de piazza veranderen.'

De piazza, dat is de bijnaam van het Albertplein die ze in Knokke liever horen dan die andere bijnaam, Place m'as-tu vu. Eens was het dé plek waar het chique volk van Knokke kwam flaneren om gezien te worden, nu staat er nog maar één terras op het plein.

De bolhoed moet daar verandering in brengen. Het bouwsel zal dienst doen als restaurant en voor obers als uitvalbasis dienen om over het hele plein terrassen te bedienen.