Eerste steen voor nieuwe Knokse Réserve gelegd

KNOKKE-HEIST - Op de site van het legendarische hotel La Réserve tussen het Zegemeer en het casino van Knokke is donderdag de eerste steen gelegd voor het nieuwe complex met 150 luxeappartementen en een vijfsterrenhotel met 110 kamers. Het hotel zal ook voorzien zijn van een wellnesscentrum en congrescentrum. De eerste steen werd gelegd in het bijzijn van burgemeester Leopold Lippens.

De volgende maanden zal het nieuwe complex uit de grond rijzen. De planning voorziet de ingebruikname van het hotel tegen april 2011. Er zullen 65 personen permanent worden tewerkgesteld. Het hotel wordt gebouwd door de La Reserve Invest NV van Eddy Walravens en Martine Van Thillo. Zij baatten ook het vorige hotel uit. Het hotel zal later de functie van huisbewaarder voor de appartementen op zich nemen als de eigenaars daarom verzoeken. Er zal vanuit het hotel voor hen ook roomservice worden voorzien.

Het hotel zal privaat worden uitgebaat. Er is interesse van diverse internationale ketens maar daar wordt momenteel niet op ingegaan. Volgens Walravens is de naam La Réserve voldoende sterk om op de internationale hotelmarkt zijn positie te herwinnen. Het vorige hotel dat in 1948 open ging, werd door tal van internationale beroemdheden bezocht.

De appartementen zijn tussen 120 en 250 vierkante meter en zullen opgeleverd worden tijdens en na de zomer 2011. De kostprijs bedraagt tussen 750.000 en 2,2 miljoen euro. De appartementen zijn een project van de nv La Réserve Promotions NV met daarin ondermeer de families Van Wellen, Van Maercke en Sioen.

De planning voorziet eerst de bouw van het hotel en een eerste vleugel appartementen. Eén derde van de appartementen in de eerste vleugel is al verkocht. Daarbij ook het duurste appartement. Het goedkoopste is nog vrij. Voor de realisatie van de tweede vleugel is nog ondermeer door de crisis geen timing vastgelegd.

khx (belga)