Verkoop La Réserve loopt vlot

Al 21 luxueuze appartementen vonden een eigenaar

KNOKKE – Crisis of niet, de verkoop van de luxueuze appartementen voor het nieuwe project La Réserve in Knokke verloopt vlot. De linkervleugel van het nieuwe U-vormige gebouw is nog in volle opbouw, maar er zijn nu al 21 flats verkocht. “Op heel wat appartementen lopen opties, zodat we binnen enkele maanden allicht nog betere resultaten kunnen voorleggen”, zegt Jean-Marie De Buck van La Réserve Promotions.

Anderhalf jaar geleden ging het luxehotel La Réserve tegen de vlakte. In maart werd de eerste steen gelegd voor het nieuwe complex: een vijfsterrenhotel, met aansluitend 150 luxeappartementen, een wellnesscentrum en een congrescentrum. “21 appartementen van de oostelijke vleugel zijn al verkocht. Evenveel flats staan op het punt verkocht te worden”, zegt Jean-Marie De Buck, bestuurder van La Réserve Promotions.

De flats zijn tussen 120 en 250 vierkante meter en worden opgeleverd tijdens en na de zomer van 2011. De prijs per appartement ligt tussen 750.000 en 2,2 miljoen euro. “Ondanks de economische crisis bleef de vraag naar appartementen intact. Al hadden de kandidaat-kopers zonder de crisis allicht wat sneller beslist. Nu denken de mensen wat langer na, maar het remt de verkoop niet af. Zonder dat er boven de grond al iets te zien is, zijn er immers al 21 appartementen verkocht.”

Vijfsterrenhotel

De vraag naar de appartementen blijft ook groot. “Tijdens de zomerperiode wakkerde de vraag opnieuw aan. Het gaat uiteraard om luxueus ingerichte appartementen met een goede ligging. Dat er ook een hotel wordt bijgebouwd, levert meer interesse op”, aldus De Buck. Wie in zijn appartement verblijft, zal immers ook gebruik kunnen maken van alle faciliteiten van het nieuwe vijfsterrenhotel. Een traiteurdienst, kamermeisjes die het bed opmaken, een poetsdienst, gebruik van het zwembad, de fitness en de spa van het hotel: het kan allemaal.

Modelappartementen

Ook wat de timing van de bouwwerken betreft zit het snor, al is de aannemer gebonden aan het reglement dat er tijdens de zomer aan de kust niet gebouwd mag worden. “De grondwerken en de bouw van de ondergrondse verdiepingen loopt vlot. Ook de bouw van het hotel is gestart. We hopen tegen volgende zomer twee modelappartementen te kunnen tonen.”

“Eind 2011 moet deze eerste fase afgerond zijn,” aldus De Buck. Wie nieuwsgierig is naar de vooruitgang van het project La Réserve kan de werf elke dag bekijken van op een platform. Dat blijft gedurende de hele bouwperiode open voor het publiek.